Kick Off Lendahand Academy Mongolië


De Lendahand Academy is in mei ook gestart in Ulaanbaatar, Mongolië! Daarmee is de uitrol van de Academy in een tweede land na de Filipijnen een feit. Hiermee zijn we weer een stapje dichter bij het bereiken van onze doelstelling: het bestrijden van armoede en het creëren van meer werkgelegenheid in opkomende landen door het ontwikkelen van de kennis en vaardigheden van kleine en middelgrote ondernemingen!

Terugblik op de eendaagse training
Volgens het principe “lenen en trainen” is de Lendahand Foundation al langer bezig met het trainen van ondernemers waar Lendahand actief is. In 2016 heeft een eendaagse training ‘Financial Management and Bookkeeping’ plaatsgevonden voor zo’n 20 MKB ondernemers in Ulaanbaatar. De training werd gefaciliteerd door onze lokale partner VisionFund Mongolia (VFM) en door een ervaren lokale trainer gegeven. De ondernemers waren zeer positief over deze training. Enkhsetseg, een onderneemster die zowel een lening als training heeft verkregen via Lendahand, doet haar boekhouding tegenwoordig zoals het haar is aangeleerd tijdens de training. Enkhsetseg is blij dat ze nu beter overzicht kan houden over haar financiën en bedrijfsadministratie.

De Lendahand Academy in het kort
Aanleiding voor het opzetten van de Lendahand Academy was dat lokale ondernemers meer behoefte aan bedrijfstrainingen bleken te hebben. De Lendahand Academy biedt vier trainingsmodules: Business Model Ontwikkeling, Marketing en Sales, Financieel Management en Zakelijk Pitchen. Alle trainingsmodules worden gegeven door ervaren lokale trainers en zijn praktisch, interactief en aangepast op de lokale context.
Samenwerking met lokale partner VisonFund Mongolia
VFM is onderdeel van het internationale netwerk van VisionFund International. De focus van VFM ligt hoofdzakelijk op armere families en gemeenschappen in en rond de hoofdstad Ulaanbaatar. In Mongolië wordt VFM alom geprezen om de manier waarop het ondernemerschap stimuleert en zodoende een substantiële bijdrage levert aan armoedebestrijding.

Meer trainingen voor MKB ondernemers met impact
Omdat wij het belangrijk vinden om inzicht te krijgen in de kwaliteit en impact van de trainingen, wordt iedere deelnemer aan het eind van iedere trainingsdag gevraagd een evaluatieformulier in te vullen. Daar leren wij en onze lokale partner van, en kunnen we waar nodig de content van de trainingen aanpassen. Ook wordt de groep ondernemers die nu zijn getraind over een paar maanden weer bezocht om inzicht te krijgen hoe de opgedane kennis uit de trainingen in de onderneming wordt toegepast.